Fialová kukuřice jako antioxidant

Kukuřici Maiz Morado, která má fialovou barvu, znali již staří Inkové. Tato zvláštní odrůda kukuřice, která má tmavě fialové až černé klasy, a která je pěstovaná v Andách, byla známa již před civilizací Inků. Je možno ji také nalézt zobrazenou na různých keramických předmětech kultury Mochica, jež pocházejí z více než 2500 let.  Za její barvu může extrémně vysoký obsah látek, které se nazývají antokyaniny. Jsou též silnými antioxidanty. Vysoká úroveň těchto účinných a tělu prospěšných látek přispívá k nejen k nádherné barvě kukuřice, ale především je účinným prostředkem proti rakovině.
mraky nad kukuřicí

Antokyaniny, které jsou v plodech kukuřice Maiz Morado obsažené, pomáhají:
ü  snižovat oxidační stres v lidském těle
ü  odstraňují nebezpečné volné radikály
ü  pomáhají předcházet mnoha nemocem srdce
ü  jako prevence proti osteoporóze a cukrovce
ü  potlačují projevy akné a plísní
ü  ničí rakovinné buňky a zastavují růst nádorů
ü  hojí záněty
ü  pomáhá udržovat normální hladinu krevního cukru
ü  regenerace a oprava tkání i kostí
ü  má pozitivní vliv na snížení cholesterolu a vysokého krevního tlaku
ü  zpomaluje stárnutí
ü  zjemňuje vrásky
ü  regeneruje pokožku
ü  prevence proti rakovině žaludku a tlustého střeva
ü  reguluje krevní oběh a tlak
ü  chrání cévní systém před poškozením
ü  zlepšuje mikrocirkulaci krve
ü  redukuje hladinu cholesterolu
ü  snižuje riziko srdečního infarktu
ü  vyživuje mozkové buňky a podporuje správnou funkci mozku
ü  usnadňuje regeneraci tkáně
ü  chrání organismus před bakteriálními a virovými infekcemi
ü  podporuje růst a krásu vlasů a nehtů
ü  významně podporuje činnost nervové soustavy
ü  zlepšuje ostrost vidění a nočního vidění
ü  je velmi nápomocná při obezitě
ü  podporuje trávení
ü  snižuje vstřebávání sacharidů, bílkovin a lipidů
modrá kukuřice
Fialová kukuřice je bohatým zdrojem tělu prospěšných látek, jako jsou například:
ü  Polyfenoly 
ü  Kyanidin
ü  Kolagen
ü  Vitamíny A, B1, B2, B3 a C
ü  Železo
ü  Vápník
ü  Fosfor
 

Fialová kukuřice jako antioxidant
3 (60%)2